OFERTA SAPTAMANII

     
   
 

la orice carte din catalogul Editurii Muzicale

Comandati carti din catalogul Editurii Muzicale in valoare de 350.000 lei si veti primi ultimul numar al revistei A. Muzicală

comenzi la

carte@edituramuzicala.roInfiintata la 1 octombrie 1957, sub patronajul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Editura Muzicala este, prin specificul ei, unica in peisajul culturii scrise romanesti. Avand ca obiectiv principal tiparirea creatiilor muzicale romanesti ale compozitorilor romani si editarea lucrarilor muzicologice si pedagogice romanesti, Editura Muzicala a imbogatit cultura romaneasca prin contributia adusa acestui sector al artei muzicale romānesti.

Īn cei 45 de ani de activitate, Editura Muzicala a tiparit un numar impresionant de titluri din creatia compozitorilor si muzicologilor români, în structura tematica a proiectelor ei de tipar gasindu-si loc atât creatia muzicala pripriuzisa (partituri ale unor lucrari simfonice si vocal - simfonice, de opera si balet, muzica de camera, muzica pentru diferite formatii corale, muzica usoara, pentru copii si tinert, bibliografie scolara etc.), cât si creatia muzicologica româneasca ( lucrari de istorie a muzicii, studii, critica, estetica, ghiduri, dictionare, monografii, lucrari de memorialistica si de popularizare, colectii de folclor, traduceri din literatura universala etc.).
În ultima perioada, Editura Muzicala a UCMR si-a imbogatit si diversificat activitatea, prin preluarea revistei Actualitatea Muzicala si editarea ei intr-un nou format si cu un nou continut, prin editarea de CD-uri, brosuri, pliante. De altfel numai in anul 2001 s-au tiparit aproape 40 de titluri. Bineinteles ca activitatea Editurii Muzicale a fost, este si va fi in sprijinul compozitorilor si autorilor romani, care prin operele lor sunt prezenti nu doar in catalogul de peste 1500 de titluri al Editurii Muzicale, ci si în cultura muzicala romaneasca.